Του Ιάκωβου Φρούντα*.

Η αλήθεια είναι ότι παλεύω μ’ αυτές τις γραμμές που διαβάζετε τρείς μέρες τώρα και περισσότερο γιατί δεν μπορώ να συντάξω την σκέψη μου, να την βάλω σε μια σειρά. Έμεινα πραγματικά άναυδος το βράδυ της Παρασκευής όταν έγινε το νέο διπλό φονικό στο νέο ηράκλειο. Όχι πως δεν περίμενα μιαν απάντηση στην δολοφονία του Παύλου. Ακριβώς το αντίθετο, ήταν μια κίνηση καθ’ όλα προβλέψιμη.
Θα σταθώ σήμερα στο...
χρονικό πλαίσιο που έγινε αυτή η επίθεση. Εν μέσω νέων μέτρων, νέας δόσης, εν αναμονής της τρόικας και των δανειστών μας οι μαφιόζοι χτυπούν μέλη της χρυσής αυγής και δίνουν τροφή στα Μ.Μ.Ε για πρωτοσέλιδα με αίμα και τρομερά δεκάλεπτα ξεσπάσματα στα δελτία ειδήσεων από τους γνωστούς και μη εξαιρεταίους πανελάδες μας. Το χειρότερο είναι ότι δίνουν τροφή στην άβουλη πλέον κοινωνία για σχόλια του τύπου «2-1», «ξεκίνησε η εκδίκηση» και τα συναφή.
Διχασμός, το έχω αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μου αλλά δυστυχώς μόνο πιο επίκαιρος καταφέρνω να γίνομαι. Αυτό που επιθυμούν –και θαρρώ πως το έχουν καταφέρει- είναι να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Να μας βάλουν να τσακωνόμαστε, να καταπίνουμε αμάσητες τις θεωρίες συνωμοσίας που τόσο αγαπάμε σαν λαός και έπειτα η χώρα μας να οδηγηθεί σε εκλογές. Έρχονται. Τώρα είναι πιο κοντά από ποτέ. Ακούμε ότι η κυβέρνηση αγριεύει την στάση της απέναντι στην τρόικα και καταλαβαίνουμε ότι έχει τελειώσει το οξυγόνο. Στέρεψαν τα τεχνάσματα και σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια. Μνημόνιο ή βαρβαρότητα.
Με ποιά αλήθεια θα έρθουμε εμείς αντιμέτωποι όμως; Με την εύκολη αλήθεια της θεωρίας των 2 άκρων η οποία κατ εμέ έχει και μια 2η ερμηνεία. Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο είναι το βαθύτερο δίλημμά της. Προσωπικά προτιμώ να δώ την πραγματική αλήθεια. Η χώρα έχει υποφέρει πραγματικά τα τελευταία τρία χρόνια και μιας και στερεύουν οι λύσεις πρέπει να παρθεί επιτέλους μια συλλογική απόφαση απο αυτούς που πληρώνουν το χρέος και όχι από αυτούς που το δημιούργησαν. Η ευκαιρία για την λύση θα δοθεί σύντομα.

* Ο Ιάκωβος Φρούντας είναι τελειόφοιτος πληροφορικής στο ΤΕΙ Ηπείρου.